Maraton 2018-19 felkészítő tréning 22-23.

2018. 12.16. 22. +23.nap

 

Igen jól látod, két nap egyben. Ennek megvan a maga taktikai oka.
Az előző edzésnapon történt egy kis izom húzódás, másnap is erősen érezhető volt, ez miatt úgy döntöttem, mára hagyom mindkét edzésem. Nem akartam erőltetni, pedig csak 30 perc futás volt a tervben.
Reményeim szerint a plusz egy nap pihenő elég lesz, a regenerációra. Tudtam lehet 2 edzést veszítek, de inkább megkockáztattam. Jól döntöttem. Az első edzés 30 perc

week6 day22

Nem ébresztettem magam, így 7-kor keltem, de nem siettem. Víz ívás, és persze kávézás, majd relaxáció. 8-kor akartam indulni, de ahogy kinéztem az útra láttam, hogy este havazott és tiszta latyak minden. Küzdött bennem a kifogásgyár, de a “de” megint erősebbnek bizonyult. Amúgy is, ahol futok ott nem hinném, hogy sózzák az utat.(eddig még sosem tették) több mint 2 éve futok, és megvan a megfelelő motiváltságom, mert teljesítmény centrikus vagyok, azaz mindig jobb akarok lenni mint előtte. Most szeretném 04:00 órán belül lefutni a maratont. Nos, a motiváció megvan, tehát indulhatunk is!

rt-share-11526548192.png

Mikor indultam fehér volt minden, havazott, de kb 1-1,5cm hó volt az úton(nem a városban, ahol futok).
Szállingózott a hó és szólt a zene a fülembe. Sokan voltak kint, gondolom élvezték a friss hó illatát, mely letisztította a levegőt, annak ellenére, hogy mínuszok voltak. Sok lábnyom volt az úton, de, ahogy távolodtam a várostól, annál kevesebb lett, és a végén, már hátra kellett nézzek, hogy lábnyomot találjak a friss hóban.

photogrid_15449781753371909696235.png

Lassan nyugodtan indultam, hiszen a bemelegítő sávom a legkritikusabb a későbbi teljesítményemre nézve, plusz a húzódás kiújulása is várható, ha erőszakos vagyok magammal szemben. Szerencsémre, mondhatnám, de inkább a tudatosságnak köszönhetően, semmi gond nem volt.

Letelt az első edzés  idő, bemelegedtem, jól éreztem magam. Automatikusan adta magát, hogy beindítsam a következő edzést. 01:30 perc. Az első szakasz 30 perc tehát volt időm meggondolni magam, hogy ha gond van, visszaforduljak-e. De most, plusz másfél óra. Tehát futok még fél órát, és akkor jutok el a forduló pontig. Baj esetén 1 órát vissza sétálni, már nem olyan jó dolog mert az kb 2 órára bővülne, ha gyalogolnék.

A döntés végleges, megcsinálom.

week6 day23

Ahogy távolodtam, egyre kevesebb emberrel találkoztam, kutyát sétáltatók, beszélgetők, és persze most is vannak elvetemült sport fun-ok. Ki futva, ki bringázva töltötte a szabad idejét. Mindaz mellett hogy tudom miért teszem amit teszek, jó látni, nem vagyok egyedül ilyen kitartó. Lehet nem fejlődtem annyit mint gondoltam, az idei sérüléseim sem segítettek, de az akaratom és a szándékom, hogy jobb legyek, megvan.
Ennek tudatában, nem zavart a havazás és a hideg sem. A ruházatom most is megfelelő volt, tehát nem fáztam. Most erről jut eszembe egy jó tanács.

Hidegben ha izzadtra futod magad, a pihenőidkor, evés, ivás, vagy fotózkodás ideje, sose legyen több egy percnél. Nem veszed észre de a sok testmeleg nedvesség, lassan lehűl, és mikor elindulsz ismét kell 10 perc, mire újra melegíted magad, de addig nagyon rossz érzés fázva futni, és akár meg is fázhatsz! Szóval, légy gyors a pihenőidnél.

Amikor elérem a zombi üzemmódot, beállok egy tempóra úgy, hogy nem is figyelek már arra, mit is csinálok, csak futok. Ez kb 10-15km után jön. Ilyenkor sokkal több időm vagy agyalni. Persze a zenehallgatás elnyomja ezt a kényszert, de azért sok minden átfut az agyamon. Letisztulok és elérem a “csak úgy vagyok” állapotot. Nem igazán fájt semmim, tehát nyugodtan lehettem a semmiben, és csak élveztem hogy futok. Csend, hó, friss levegő, plusz az érzés, hogy meg tudom csinálni. Nem is tudom érted-e, hiszen lehet, Te nem is futsz. Hidd el, nagyon jó érzés. Rettentő erős bennem a nyugalom.

rt-share-21311881896.png

Itt az idő visszafelé futni, pedig még mentem volna, de tartanom kell az edzéshez magam, ezt megígértem. Amint megfordultam láttam csak az én nyomom maradt a hóban. csak én jöttem el ilyen messze, pedig csak kb 8 kilométerre voltam a várostól. Ekkor jelent meg egy MoutenBike-os, mosolygott és intett, mintha már ismernénk egymást. Persze ez megszokott dolog erre, főleg az azonos tevékenységet folytatók között, de akkor is jól esik, tudni nem vagy egyedül. 🙂

shealth_12_26_03_211797044049.png

Simán hazaértem, nem volt semmi gond. Ami visszatartott volna, meg sem történt, és még jól is éreztem magam. Ajánlom neked is, hogy találd meg a saját “futásod”, hogy megtalálhasd Önmagad.
Legyen szép napod! 🙂

IMG_20181216_101428

 

A Facebook-on is megtalálsz!
Rólam
Üdvözöllek, Gyuri Zoltán vagyok. Több mint 7 éve foglalkozom Online Marketing eszközök, rendszerek, használatával, tanulmányozásával és oktatásával. Hálózatépítéssel és Affiliate rendszer építésével.
QRcod
qr kód
Rólam irták
Hozzászólás: 2015-03-21 - 10:23
Kedves Zoli! Nagyon köszönöm a munkádat sokat segítettél vele. Ha ezek az oktató videók nincsenek valószínű nem tudom használni a termékeket. Ami külön tetszik hogy érthetően és részletesen beszélsz mindenről. Meg egyszer köszönöm és legyen szép napod! Baráti üdvözlettel: Turi István
Hozzászólás: 2015-02-18 - 21:27
Köszönöm Zoltán, hogy végre mar nincs görcs a gyomromban, hogy tutenek érzem magam. Kezdek a videóid alapján önmagamra lelni, és használni az oldalt! S ráadásul elvezem! Jó tanár vagy! Ibolya -honeymoney
  Hozzászólás: 2015-02-02 - 15:51
Köszönöm Gyuri Zoli, hogy ismét a támogatásodat élvezhetem, köszönöm hogy a szponzim vagy. Az a segítség, ami tőled jön nekem és itt másoknak is fog, értéket képvisel. Ne add magad “olcsón” mert annak híg a leve. Egy olyan értéket képviselsz, aminek hiánya az igazi veszteség. Amikor kb fél évvel ezelőtt elkezdted a Pure Leverage-t tanulmányozni, anyagokat fordítani, tök egyedül voltál, de tudtam, hogy meg fogod csinálni, mert ez a Tiéd. Én tudom, hogy az első számú ember vagy, hálás és büszke vagyok Rád! Korsós Betti Tudatos Szupernagyi