Maraton 2018-19 felkészítő tréning 59.

(+ bringázás)
2019. 02.24.

59.nap


A fejlődés folyamatos, ha az ember odafigyel, és nem kapkod.  A múlt hét végén futottam  a Virtualfutok.hu, @virtualfutok.hu – Valentine Run eseményén. Azon felül, hogy új egyéni rekorddal futottam le, a véglegesített ranglista szerint a második helyen végeztem. Egy helyezéssel előrébb, az előző versenyhez képest.

5150_600_600_WIDTH

Az ilyen események jelentik számomra a megmérettetés lehetőségét. Nem elég, hogy magammal vagyok szigorú, és eredmény orientált, kellenek a mércék, és a visszaigazolások. Kellenek az apró kis inprirációs bon-bonok.

Ilyenkor eszembe jutnak az első napok, mikor azt a néhány száz métert is alig tudtam megtenni fájdalmak nélkül. A “futás” előtti, szörnyű éjszakák, amit megállíthatatlan, órdítóan fájós, lábgörcsökkel töltöttem. A térd és hát fájások. Nem is tudom miért kellett ilyen sokáig várnom. Addig, amíg elviselhetetlenné nem vált, a lét. Bár, szerintem nem vagyok egyedül ezzel. Amíg nem történik valami erős momentum az életünkben, addig jó az ahogy van. Addig “megvagyok köszönöm” állapotban élünk.

De azután jönnek a felismerések, hogy valamit elszartál, és ez így nem mehet tovább. Vannak akik halálukig a tervezés, és a majd holnap állapotában maradnak. Nekem, ezek az északák jelentették a konfortzónám átlépésének okait, és késztettek cselekvésre. Bár belül nem öregszem, de a testem igen, és jelez. Mondja, mutatja, mit kellene tenni. Nem tudok neked mást ajánlani, mint hogy ébredj fel és kezdj el magadra figyelni, magadért tenni. Ha még nem tetted.

Ma egy órát futottam. Ime a terv;
week15day59

Elkezdtem az étrend kiegészítőket használni. Azért, mert érzem nem fejlődöm izomzatilag tovább. A teljesítményem a kitartásom nő, bár nem tudom még meddig, ezért is, és  azért, hogy felszedjek egy kis izmot, a Biotech termékét használom. Eddig csak a vitaminokat alkalmaztam, főként pótlás és regenerálásra. A cukor elhagyása után, 3. hete nem kávézom. Ami az érdekes, nem vagyok reggelente és napközben sem különösebben fáradt a hiánya miadt. Bár én azonnal oldódó kévét ittam, de abból viszont nagyon sokat, most mégsem érzem, hogy kellene.

Reggel nyugodtan ébredtem. No Kávé! Ahogyan azt már megszoktam. 07:25 kor nekilódultam. Csodaszép napfelkeltés táj fogadott. Nyugalom, és szinte senki az utamon. Talán mert még hideg volt. +2°C az nem sok, de nekem elég. Igyekeztem nem elfutni az elejét, és vigyázni magamra. A mobil app, lopott tőlem egy kilométert, és az első kilométernél, amit bemondott, 11:03 perc/km lett. No de ettől független futottam tovább. Igyekeztem 05:00 perc/km alatt tartani a tempóm.

 

share_15509943734461120072738.jpg

Semmim nem fájt, és éreztem amit napok óta érzek, hogy a tápanyag szintem magasan van, van miből az energiát elvenni. Jó tempó, jó lélegzés, jó futótartás. Ez volt végig bennem, és persze hogy meg tudom csinálni a jövő hétvégén a maratonom, de most jobb leszek mint tavaj.

19.02.24run

A hatodik kilométernél jártam, az app szerint, mikor is, fájdalom jelent meg a bal térdemben, szerintem a hajlítóm hisztizett, ma nem akart tovább vinni. Már rutinom van felismerni a komoly és a pillanatnyi fájdalmat megkülönböztetni, így futottam tovább, a jobb lábammal rásegítetttem, és a 8. km környékén meg is szünt. Elégedetten tértem vissza, és mint később kiderült, az ellopott km ellenére is, új 10km-es egyéni csúccsal zártam a mai edzést.

new10km record

Ma, első kerékpáros napomat is megtartottam. Igen csak elszoktam a bringázástól, éreztem azokat az izmokat amik ehhez kellenek. Nem is tekertem túl sokat, inkább élveztem a tavaszi időt, és a tájat néztem. Visszafelé a töltésen ült egy lány a nappal szemben, jellegzetes jóga pózban meditált a napsütésben, kedvem lett volna mellé ülni, élvezni a nap erejét. De nem tettem 😉 Hálás vagyok a mai napért, és hogy megtehetem amit szerertnék.
share_15510063377151589072338.jpg
tavasnapos2

tavasnapos

A Facebook-on is megtalálsz!
Rólam
Üdvözöllek, Gyuri Zoltán vagyok. Több mint 7 éve foglalkozom Online Marketing eszközök, rendszerek, használatával, tanulmányozásával és oktatásával. Hálózatépítéssel és Affiliate rendszer építésével.
QRcod
qr kód
Rólam irták
Hozzászólás: 2015-03-21 - 10:23
Kedves Zoli! Nagyon köszönöm a munkádat sokat segítettél vele. Ha ezek az oktató videók nincsenek valószínű nem tudom használni a termékeket. Ami külön tetszik hogy érthetően és részletesen beszélsz mindenről. Meg egyszer köszönöm és legyen szép napod! Baráti üdvözlettel: Turi István
Hozzászólás: 2015-02-18 - 21:27
Köszönöm Zoltán, hogy végre mar nincs görcs a gyomromban, hogy tutenek érzem magam. Kezdek a videóid alapján önmagamra lelni, és használni az oldalt! S ráadásul elvezem! Jó tanár vagy! Ibolya -honeymoney
  Hozzászólás: 2015-02-02 - 15:51
Köszönöm Gyuri Zoli, hogy ismét a támogatásodat élvezhetem, köszönöm hogy a szponzim vagy. Az a segítség, ami tőled jön nekem és itt másoknak is fog, értéket képvisel. Ne add magad “olcsón” mert annak híg a leve. Egy olyan értéket képviselsz, aminek hiánya az igazi veszteség. Amikor kb fél évvel ezelőtt elkezdted a Pure Leverage-t tanulmányozni, anyagokat fordítani, tök egyedül voltál, de tudtam, hogy meg fogod csinálni, mert ez a Tiéd. Én tudom, hogy az első számú ember vagy, hálás és büszke vagyok Rád! Korsós Betti Tudatos Szupernagyi