Maraton 2018-19 Running Day.


2019. 03.03.

62.nap

 

Este van. Sokan most indulnak Bulizni, szórakozni. Nekik ez az életük. Az enyém más. Nem mintha én nem szeretném ha kicsit lazíthatok, de most nem lehet. 16 héttel ezelőtt, elkezdtem egy edzéstervet követni. A terv 04:30-on belül lefutni a Maratoni távot. Eddig minden évben legalább egyszer megtettem, most szeretném kétszer is. Az őszi szezonban is, mikor ismét ideális hőmérséklet lesz.

Este, összerakom a ruházatot, most már biztosabban tudom mit vegyek fel, hiszen a telóm megadja az óránkénti előrejelzést. Ital bekeverve, kb 2liter izodrink. Gel bekeverve ( némi vízzel van hígítva, hogy a kis kulacsból iható legyen, 2db/125ml-es kulacs) 2 kulacs, plusz 2 adag külön vész esetére, + méz, ha nagyon meg éheznék.

Gondolatban még végig járom az útvonalat, mikor iszok, mikor gélezek, és mikor kell majd egy jó adag mézet bevinni a szervezetembe. Az utat jól ismerem, futva is, és legtöbbször bringával is bejártam már, tehát elég jól képben vagyok. Tavaly a táv egy részét ugyan ezen útvonalon futottam, de a táv kb felét más irányban. Most nem mentem körbe, elmentem a játszótér felé és vissza, nem pedig a hídon át.

azelsomaraton8

Reggel van, 05:00, és könnyen ébredtem. Nem éreztem semmit ami visszafordított volna az ágyam felé. A reggeli teámra koncentráltam, mivel egy pár hete már nem kávézom. Lassan nyugodtan ittam meg, és közben letoltam a Magnézium direct-em és az Arthro Guard adagom. Miközben elkezdtem öltözni, folyton a megerősítést mondtam magamban; Meg tudom csinálni, már többször is megcsináltam, megtudom csinálni. Cipő fel, hátizsák és övtáska, szél ellen szemüveg, sapka. Melegítés, majd séta.

05:56  Futás. Könnyed kezdés, ahogy máskor is, csak lassabban. Nem rövid időre kell a szufla. Futás közben csak a következő részre koncentráltam. 5 kili, azután tíz, majd 15, és így tovább. Nem megfeledkezve az ivásról és a gél adagolásról. A maradék figyelmem a tartássom, tempóm és a légzésem egyenletességén volt. Voltak kisebb gondjaim a technikával, de gyorsan megoldottam, már rutinos vagyok, főképp régebben voltak gondjaim a telóval, de az már a múlté, mint a teló is.

share_1551611830215370741271.jpg

Hűvös ,esőre álló idő volt és nagyon erős szél, néha azt éreztem, valaki odafent az égiek közül, vagy haragszik rám, vagy a végsőkig próbára akar tenni. A térdem még mindig nem igazán tökély, a térdhajlítóm is éreztem, lehet az időjárástól, ki tudja. Már megszoktam a holtpontjaim 25-30 km-ig, és azt is tudtam, kb. mikor van később, de valahogy most fáradtabbnak éreztem magam 35km környékén, szerencsére számítottam a váratlanra is és volt pluszban gélem. Az időm néztem és kb. tudtam hogy a tavalyit fogom elérni.

azelsomaraton7

Megcsináltam, ahogy azt este elképzeltem, meg is csináltam. Nyugodtan sétáltam a levezető 2,5 km-em. Végig elemeztem magamban, mi is történt és mit kell még tanulnom, kutatnom, hogy jobb legyek. Volt egy érdekes tapasztalásom haza felé. Kb. egy kili volt még hazáig, mikor is újra átéltem egy izom görcsöt, amit a “futás” kezdete előtt, éjszakánként felébredve szenvedtem végig, szinte tehetetlenül, mert ez nem egy kihúzható göcs fajta. Megálltam, és ez egyik kerítésre támaszkodva küzdöttem a görcsöcskémmel, persze majdnem hangosan szitkozódva, nem mintha segített volna, de hát valami magyarosat csak oda kell szólni. He 🙂

Egyszer csak egy hölgy jelent meg mögöttem, és az autójának a kulcsával a kezében, kérdezte, jól vagyok e, és ha gond van, ő segít és haza visz.  Szó szerint elfelejtettem miért is álltam meg. Ledöbbentem, de most komolyan., ilyen van?? Persze megköszöntem, de jól vagyok, mondtam, ezt megtettem kétszer is, mire köszönt és vissza ment a házba. Ezzel a pozitív élménnyel zártam azt a 42.2 km-ert.

share_1551612965657251571415.jpg

Ismét csak győztem, egy olyan versenyen, ahol saját magam vagyok az ellenfél, az akaratom és kitartásom folyamatosan győzi le a félelmeim, és a kifogásaim, önmagammal szemben. S csak remélhetem, hogy lesz elég időm, hogy ne csak a csatákat, de a háborút is megnyerjem.

20190310_122324

Következő héten egy félmaraton edzéstervet fogok követni. Cél 01:40 alá menni. Közben lesz a Virtualfutok.hu Föld napja futam, nekem 21,1km mint mindig. Ha van kedved tarts velem, virtuálisan és persze sokkal kisebb távval is lehetsz bajnok.
Részletek itt: http://virtualfutok.hu/versenyek/fold_napja_futam
Facebook: https://www.facebook.com/virtualfutok.hu/

A Facebook-on is megtalálsz!
Rólam
Üdvözöllek, Gyuri Zoltán vagyok. Több mint 7 éve foglalkozom Online Marketing eszközök, rendszerek, használatával, tanulmányozásával és oktatásával. Hálózatépítéssel és Affiliate rendszer építésével.
QRcod
qr kód
Rólam irták
Hozzászólás: 2015-03-21 - 10:23
Kedves Zoli! Nagyon köszönöm a munkádat sokat segítettél vele. Ha ezek az oktató videók nincsenek valószínű nem tudom használni a termékeket. Ami külön tetszik hogy érthetően és részletesen beszélsz mindenről. Meg egyszer köszönöm és legyen szép napod! Baráti üdvözlettel: Turi István
Hozzászólás: 2015-02-18 - 21:27
Köszönöm Zoltán, hogy végre mar nincs görcs a gyomromban, hogy tutenek érzem magam. Kezdek a videóid alapján önmagamra lelni, és használni az oldalt! S ráadásul elvezem! Jó tanár vagy! Ibolya -honeymoney
  Hozzászólás: 2015-02-02 - 15:51
Köszönöm Gyuri Zoli, hogy ismét a támogatásodat élvezhetem, köszönöm hogy a szponzim vagy. Az a segítség, ami tőled jön nekem és itt másoknak is fog, értéket képvisel. Ne add magad “olcsón” mert annak híg a leve. Egy olyan értéket képviselsz, aminek hiánya az igazi veszteség. Amikor kb fél évvel ezelőtt elkezdted a Pure Leverage-t tanulmányozni, anyagokat fordítani, tök egyedül voltál, de tudtam, hogy meg fogod csinálni, mert ez a Tiéd. Én tudom, hogy az első számú ember vagy, hálás és büszke vagyok Rád! Korsós Betti Tudatos Szupernagyi