Újra itt, és újra kint!

Miért pont ez a cím? A válasz roppant egyszerű. Újra itt, a blog felületen. Sajnos sok időmbe tellett mire rá jöttem, csak VPN-el vagyok képes látni a blogom, és persze írni is. Egy szer már volt ilyen helyzet, akkor a suportal levelezgettem, de akkor is kb 3 hetembe került. Most nem voltam olyan állapotban, hogy újra kezdjem az eszmecserét. Amúgy is talán jól is jött ez a kis szünet. Teljesen véletlen jutott eszembe, hogy a rejtett ip cím megoldás lehet. Sikerült.

Újra kint, a futó pályámon. Készülök a maratonra és bizony nem egyszerű futások vannak a tréning tervében. Erre még rájön az én túlbuzgásom, és bizony jöhet a sérülés. Szerencsére leálltam amint éreztem,hogy ez már, nem csak fáradságból származó izom fájdalom. Egy héttel a VIRTUALFUTOK.HU – VALENTINE RUN futama előtt, ez butaság lett volna erőltetni. Még sosem csináltam verseny előtt regeneráló pihenést, most ezen okok miatt megtettem.

49721868_957892084599610_3546868208755539968_o

Nem tettem mást csak pihentem és szedtem fel a kalóriákat, vitaminokat, fehérjeshake-et iszogattam. Mind ez mellett, nem iszom kávét, csak teázom. A teának megvan az a jó mellékhatása, hogy mivel nagyon szeretem, ezért a folyadékbevitelem is sokkal több lett. A kávé nélküliséget nem igazán érzem, vagyis nem érzem a hiányát, nem érzem rosszabbul magam reggelente. Kicsit több idő megy el a készítésekor, de nem számottevő.

Akkor most beszéljünk a mai futásról;

Reggel 10 re terveztem az indulást, mivel a hőmérséklet addigra, az ígéretek szerint 6-10° körül lesz. Nem gondoltam hogy ez összejön, mert reggel 8-kor, még repkedtek a mínuszok. Végül is igazuk lett, tehát nem volt semmi ami visszatartson. A runtastic alkalmazásomban, kicsit félve a sérülés esélyétől, a távolságot 21.1km re állítottam, de az időt kissé bizalmatlanul, 02:00.00-ra ami 5:41-es tempót jelent kilométerenként. Nem akartam túl hajtani magam, hiszen folytatnom kéne a felkészülő edzést is.

legg-eb3db30e2e_640
Az öltözetet tegnap este kipróbáltam, és nem fáztam, így tehát ma is lazán öltöztem. Kompressziós lábszár, rövid futónadrád, technikai póló. Magyarán a térdem és a karjaim is szabadon voltak. Mikor neki indultam, kissé fáztam, de tudtam később melegem lesz, és a felhevülés sokat kivesz az energiából. Tehát se polár trikó se nyaksál, semmi. Jó döntés volt.

Velem utazott 500ml Isostar fast hydration drink, folyadék pótlás céljából. 125ml-es kulacsban, hígított PowerBar Power Gélje 2db. Azért hígítom be hogy ne keljen azért megálni hogy ihassak belőle, és ráadásul, így több részletre is tudom osztani, hiszen nem kell meginnom egyszerre egy adagot. Ami az éhség ellen használok, mostanság, az a méz. Szerencsére meleg volt így könnyen tudtam kortyolgatni. ( Előfordult, hogy annyira hideg volt, nem akart kijönni a flakonból :O )

Lendületesen és egyenletesen tudtam futni, nem kellett a lábaimra figyelni. Szinte azonnal jött is a Tempo. Az első 10- es laza és könnyü volt. Nem hallgattam zenét, csak néztem a tájat, élveztem a napsütést, és persze koncentráltam a résztávjaimra, most ez jön, már csak ennyi van odáig, és egyéb ilyen gondolatok. Nem hoztam magammal a problémáimat, a fájdalmaim, a lelki sérüléseim, a múltam, a jövőm, csak futottam. Volt, hogy meg akartam állni, hogy abban a pilalnatban maradhassak, de tudom az időt nem tudom megállítani, ezért én sem álltam meg.
share_1550406805858568974845.jpg

A futás képes olyan pillanatokat generálni, amit az örökkévalóságig megtartanál. Képes elvinni olyan helyekre, ahol nem létezik, csak egy pillanat. Se múlt, se jövő. Tiszta gondolatok arról, hogy ki vagyok, mit tudok megtenni, és meddig mehetek még. Vajon hola határ? Meddig tudom magam pörgetni, új tempó, új rekordok, új távok. Nem tudom még hol a határ, csak azt, hogy igyekszem kibővíteni.
time-for-a-change-e13cb60b2c_640

Nekem 15-18 km-nél szokott lenni egy holtpont, amikor érzem a határaim, de tudom ez csak a testem üzeni, megtapasztaltam már, hogy csak tartani kell atempót és nem megállni, lassítani. Ez most is így volt. Jött a 18 a 20 és éreztem megvan, ismét valami sikerült, minden előzmény ellenére. Lazítás képp sétáltam kb 1.5 km még és bekapcsoltam a zenét.

A Nap, sok embert vonzott ki a szabadba. Kissé furán is nézhettem ki, hiszen mindenki vastagabban volt öltözve mint és, még a futók is. A tömegnek van egy kis hátránya is, sok sétáló nem gondolja,hogy rajta kívül más is lehet az úton. A kutyások a legrosszabbak mind közzül, főleg a kilóméteres pórázaikkal. A sok kerülgetés és cikázgatás plusz erőforrásba kerül.  Ne érts félre, nem haragszom rájuk, ők is élvezik a nap erjét, és a friss levegőt. 

Ősszességében elégedett vagyok a mai nappal, hogy is ne lehetnék elégedett, hiszen jól éreztem magam, és még egy új saját rekordot is elértem. A januári félmaraton idejét tettem a múlt árnyékába, hogy az új rekord erősíthesse az önbizalmam, és a futás iránti szenvedélyem.

2019-02-17rekord fm

Érezd magad jól!

A Facebook-on is megtalálsz!
Rólam
Üdvözöllek, Gyuri Zoltán vagyok. Több mint 7 éve foglalkozom Online Marketing eszközök, rendszerek, használatával, tanulmányozásával és oktatásával. Hálózatépítéssel és Affiliate rendszer építésével.
QRcod
qr kód
Rólam irták
Hozzászólás: 2015-03-21 - 10:23
Kedves Zoli! Nagyon köszönöm a munkádat sokat segítettél vele. Ha ezek az oktató videók nincsenek valószínű nem tudom használni a termékeket. Ami külön tetszik hogy érthetően és részletesen beszélsz mindenről. Meg egyszer köszönöm és legyen szép napod! Baráti üdvözlettel: Turi István
Hozzászólás: 2015-02-18 - 21:27
Köszönöm Zoltán, hogy végre mar nincs görcs a gyomromban, hogy tutenek érzem magam. Kezdek a videóid alapján önmagamra lelni, és használni az oldalt! S ráadásul elvezem! Jó tanár vagy! Ibolya -honeymoney
  Hozzászólás: 2015-02-02 - 15:51
Köszönöm Gyuri Zoli, hogy ismét a támogatásodat élvezhetem, köszönöm hogy a szponzim vagy. Az a segítség, ami tőled jön nekem és itt másoknak is fog, értéket képvisel. Ne add magad “olcsón” mert annak híg a leve. Egy olyan értéket képviselsz, aminek hiánya az igazi veszteség. Amikor kb fél évvel ezelőtt elkezdted a Pure Leverage-t tanulmányozni, anyagokat fordítani, tök egyedül voltál, de tudtam, hogy meg fogod csinálni, mert ez a Tiéd. Én tudom, hogy az első számú ember vagy, hálás és büszke vagyok Rád! Korsós Betti Tudatos Szupernagyi